Saturday, March 31, 2012

Allah Maha Melihat


Seiring waktu berlalu tangis tawa di nafasku
Hitam putih di hidupku jalani takdirku
Tiada satu tersembunyi, tiada satu yang terlupa
Segala apa yang terjadi Engkaulah saksinya
Kau yang Maha Mendengar 
Kau yang Maha Melihat 
Kau yang Maha Pemaaf 
PadaMu hati bertaubat 
Kau yang Maha Pengasih 
Kau yang Maha Penyayang
Kau yang Maha Pelindung 
PadaMu semua bergantung
Yang dicinta kan pergi
Yang didamba kan hilang
Hidup kan terus berjalan
Meski penuh dengan tangisan
Andai bisa ku mengulang waktu hilang dan terbuang 
Andai bisa ku kembali hapus semua pedih 
Andai mungkin aku bisa, kembali ulang segalanya 
Tapi hidup takkan bisa meski dengan air mata


Wednesday, March 28, 2012

Dinner at Pizza Hut

Hye readers,
Semalam tetibe craving for italian food
So Pizza Hut la my choices sebab lebih convenience utk saya pergi
Al-maklumlah tak sihat lagi
Tapi takpe,itu tak mematahkan semangat saya nak makan
"Imma Food Lover"


Ready for MAKAN!

The Appetizer
Mama & Abah Favourite Salad
Chicken Creamy Soup

Iced Chocolate..Cool!

Hahaha this one kalau dapat kat siblings saya
Confirm habis satu botol
We'll LOVE CHEESE

Pepperoni Delight with Cheesy Lava
One of our pizza..Nyum2.

Makan joms!

Dia Champion Makan...haha

Teha with her Boyfie Akmal 


Errr...errrrmmmm nak complain sikit
Rasanya Pizza Hut patut ubah menu dye
I mean like menu dye maximum just recommend for 4 person
Kebanyakannya datang ngan family right?
So tak banyak choice dan kitorang terpaksa gabung2 meal..so cam nyusah je.
Ape2 pun pizza dye sedap!










Tuesday, March 27, 2012

Honeymoon Choice's

Entry kali ini saya nak cerita about honeymoon choices yg saya buat setelah ditapis2 ngan penapis *eh?
Actually saya suka SHOPPING
Tapi....tapi.....
Nak jugak ala-ala romantik punye honeymoon
Macam kat pulau private gitu  (:


This is the place that i FALL in LOVE with :
1.Maldives
2.Paris
3.Mauritius
4.Zurich
5.Bali
6.Hong Kong Disneyland
7.Europe
8.Kashmir
9.Mabul Island
10.Pulau Redang


Ceh...taknak kalah gitu....
Hehe xdelah...mmg ini tempat yg sesuai utk honeymoon kaaannnn
Why Maldives number one?
Sebab kawan kita baru balik dari sana....
She's said SUPERB!
Tgk picture pun dah jatuh hati *hatiberbunga2dah

Its so so so so... I'm speechless

The room...seaview gitu....

Cantik tertarik kau mmg de'Bom'

Baik punya tempat mandi ngan scenery camtue
tapi...xda org nampk ke??? *blurrr

One of activity yang we can do there
I believe I can FLY!


Cantik bukannnn??
One day..dengan izin Allah swt..
Saya akan sampai.Insyaallah.
By the way..kalau nak pegi MALDIVES sediakan 10k minimum
*sakitjantungaku


p/s : usha2 budget jugak kalu nak pegi.kawan saya cakap tak elok membazir.







My Sweetheart

Caaaakkkkkkk!
Ini laaa Sweetheart kita.....

5 Kitty Collectible

my favourite GEMOK!

PUTIH

OYEN a.k.a OREN

BELANG

TOMPOK kecik 


Who say's kucing tak boleh jadi bestfriend?
ingat anjng je ke boleh?
5 ekor ni lah yg teman saya selalu
Masa tidur,makan,tengok tv,nasib mandi tak..kehkehkeh
Seronok tgk kitty ni membesar depan mata
Eh?ayat mcm tgk baby sendiri membesar  lak kan.
But ini lah baby saya buat masa nie..........
Comel Comel dan Comel



Comel kan? Ni masa umur 10 hari


Sejak kecik diajar tido sekali
Imma CAT LOVER!

Masa kecik kepala bulat!

Gaya tidur yang sihat!

Aktiviti  petang.

  
Little BAD BOY


Seronokkkkk ada kucing!
tapi kadang2 aaacchhuuummm gaks
hehehe
Hope dyeowg ley survive sampai besar
tak sanggup lagi tgk kucing kene langgar kereta
al maklum lah umah tepi jalan

p/s : thx comel sbb baca entry nie

Sunday, March 25, 2012

Warna Warni Kehidupan


Kalau lah saya mati hari tue...
Mesti saya tak sempat nak tgk semua nie lagi kannnn?

Saya tgk orang lain bahagia
Kadang2 tertanya dlm hati kecik nih
"Bahagiakah aku?"
Selidik punya selidik.....

Dalam sebuah gambar tersimpan 1001 rahsia
Rahsia yg orang simpan dalam hati
Orang sekeliling saya byk bg gambaran pada saya
Gambaran tentang erti kehidupan

Lagi2 kisah cinta
Ada yg menangis
Ada yg ketawa
Tapi mereka masih setia pada cinta

Kadang2 saya kecewa
Saya pikir saya lah girl yg paling 'unlucky'
But ini semua permainan dunia
Allah menguji kita kannn

Kadang kita di bawah
Kadang kita di atas
Allah sentiasa uji kita
So kita mestilah kuat!

Syukur Alhamdullillah...
Allah turunkan dugaan kepada saya
Saya makin dekat dgn Allah
Semua yang berlaku ada hikmahNYA


Wednesday, March 14, 2012

Asam Garam Kehidupan

Life isn't easy right?
Hanya mampu berserah...
Moga cahaya tiba nanti...


Adakah ini petunjuk dari ALLAH?
Untuk membuka mata saya?
Ada org kata saya bukan penyabar orang nye
Tapi saya "masih disini" pertahankan
Janganlah menilai saya dari luar
Saya tak seburuk yang awk sangka


Hina sangat ke saya di mata awak?
Jahat sangat ke saya?
Sampai tergamak awak lemparkan kata2 kesat?
Hancur hati saya


Tak pernah kering air mata saya untuk awak
Dan awk tak pernah berhenti sakiti saya
Kalau betul awk cakap saya lah puncanya
Saya redha walaupun saya percaya not 100% salah saya


Setiap kali berselisih faham
Awk akan suruh saya pergi dekat lelaki lain
Awk.....saya mintak sgt2 tolonglah faham
Saya dah pilih AWAK
Why u keep pushing me?


Adakah itu sbnrnya alasan awk utk buang sy dari hidup awk?
Saya sengaja membuta kan mata
Memekakkan telinga
Memujuk diri sendiri...
Tapi kalau sampai hbgn ini awk senang2 nak gadai
Saya hancur hati


Awk marah saya
Awk maki saya
Awk caci saya
Awk ugut saya


Terima Kasih Awak...
Terima Kasih sbb hancurkan hati saya
Saya Terima Saya Redha
Saya tahu Allah ada perancangan yg lebih baik buat saya
Insya Allah....


Saya tahu Allah menguji saya
Sebab Allah sayangkan saya lebih



Friday, March 9, 2012

Dunia Akhir Zaman Sekarang

Entri kali ini saya just nak share something yg buat saya tersentuh hati

'Kasih Ibu terhadap anak seperti air di sungai yang terus mengalir, Kasih Anak terhadap ibu sulit dipahami seperti air di danau terkadang bergerak lalu dia.'


Memang betol apa quotes tue kata...
Kasih seorang tak akan putus tp
Kasih seorang anak belum tentu jalannya...
Baik atau buruk.....


Bila saya tgk video ini...
Dalam hati sayu sgt ( air mata da bergenang ha...)
Sampai hati dia buat ibu sendiri macam tue....
Berdosa besar la kamu wahai anak...


Sedangkan binatang pun tahu hargai ibunya...
Zaman sekrang tak boleh dah guna ayat
"Perangai jahat macam binatang"
Sebab manusia lagi kejam dari binatang


Walau bagaimana buruk sekali pun perangai kedua ibu bapa kita itu bukan urusan kita, urusan kita ialah menjaga mereka dengan penuh kasih sayang sebagaimana mereka menjaga kita sewaktu kecil hingga dewasa.


** Erti sayang seorang anak kepada ibu dan bapanya bukan melalui hantaran wang ringgit, tetapi sayang seorang anak pada kedua ibu bapanya ialah dengan doanya supaya kedua ibu bapanya mendapat tempat yang terbaik di sisi Allah.


Ya Allah...
Kau tetapkanlah iman ku...
Kau kasihanilah kedua ibu bapaku sebagaimana mereka kasihkan aku ketika aku masih kecil
Jauhkan lah aku dari sifat-sifat anak derhaka
Amin...


Ini lah video yg saya maksudkan tue...
ambik lah sebagai iktibar buat diri kita :



p/s : byk air mata mak dye kuwa tue...tak takot dosa ke anak dia?